Ovnsbakt omelett

En proteinrik og enkel matprepp du kan tilpasse etter eget ønske. Behold grunnoppskriften (egg, cottage cheese og salt) og topp med det fyllet du ønsker.

Du kan også lage den uten fyll, og toppe med ferske grønnsaker og pålegg ved servering.

Til fire porsjoner (8 ruter):

  • 12 egg

  • 200 g cottage cheese

  • Et dryss salt og pepper

Mitt fyll:

  • 2 stk paprika

  • 1 pk kokt skinke

  • 2 never spinat

  • 2 never ost, revet

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200 grader

  2. Tilsett egg, cottage cheese og krydder i en blender. Miks sammen til en glatt røre. Om du ikke har en blender kan du også mikse sammen med en stavmikser.

  3. Smør en stor ildfast form med smør, og hell røren over i formen. Kutt opp ønsket fyll og dryss jevnt over. Avslutt med ost.

  4. Stek midt i ovnen i 20-25 min eller til den blir gyllen.

  5. La avkjøle helt, skjær opp i biter og sett i kjøleskapet.

Ved servering kan jeg anbefale å varme bitene, gjerne 3-5 min i airfryer på 200 grader eller på en stekepanne. Server med brød.

Vil du ha flere oppskrifter? Da bør du sjekke kosthold medlemskapet!